top of page

ESA, NASA VE BİZ.


Adı Philae. 2004 yılında uzaya fırlatılan Rosetta'dan ayrılarak Kasım 2014'te Dünya'dan 510 milyon km uzaklıktaki 67P kuyruklu yıldizına indi. Yani şöyle; adamlar 10 sene önce fırlattıkları uzay aracinın 510 milyon km yol yapıp onca yıl sonra nereye konacağını hesapladılar. Hepi topu 1 km hata ile o kuyruklu yıldıza kondurdular. Bu bir ESA (Avrupa Uzay Ajansı) projesiydi.

NASA'nın ise devam eden çalışmaları arasında Mars ve Satürn'ün derinlemesine incelenmesi, Dünya ve Güneş üzerine çalışmalar var. Bunlar dışında Merkür'e yönelik MESSENGER, Jüpiter, Plüton ve ötesine yönelik New Horizons (Yeni Ufuklar), ve asteroit kuşağı için Dawn aktif olan diğer uzay aracı programları var.

Plüton'a yönelik Yeni Ufuklar görevi 2006 yılında başladı. 14 Temmuz 2015 tarihinde New Horizons (Yeni Ufuklar) uydusu Plüton'a vardı. Sonda Şubat 2007'de Jüpiter'den yörünge desteği aldı. Bu sırada hem Jüpiter'in bazı aylarını inceledi hem de uçuş sırasında taşıdığı aletleri denedi. (Vikipedi)

Bugün Orman ve Su İşleri Bakanı NASA da kim oluyor, biz onlardan ilerideyiz dedi.

Orman ile su ile uğraşınca fazla oksijenden böyle oluyor muhtemelen.

Neyse, halkımız ayda nasıl abdest alınacağını sorup çözdü de, kuyruklu yıldıza inince o konuda sorun yaşamayacak astronotlarımız. NASA da halt etmiş olacak böylece.

Bunlardaki kafa bende olsa mutluluktan ölürdüm heralde.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page