top of page

ALLAH KORKUSU

Yapı olarak insanların inançlarını sorgulamam, inançları yüzünden kimseyi yargılamam. Fikir ayrılığımız olabilir mutlaka, tartışırım. Bu tartışmayı ise inançlar üzerinden yapmam.

Yazmış olduğum bir yazıya şöyle bir yorum yapıldı:

"Keşke herkes yüreğinde gerçekten dilindeki kadar Allah korkusu taşısaydı.. o zaman Dünya bu kadar çirkin ve kötü olmazdı.."

İşte buna sonsuz itirazım var;

Bugün dünyanın bu kadar çirkin ve kötü olmasının yegane sebebi insanların yüreğine Allah korkusu salınmasıdır. Korkunun olduğu yerde çirkinliğin, kötülüğün olması kaçınılmazdır.

Oysa aslolan Allah sevgisidir. Yüreğimizde de, dilimizde de olması gereken Allah sevgisidir. Her kim ki sizi bir ceza ile, bir şiddet ile korkutuyorsa, bilin ki o sizi yönetmek, kendi kafasına göre yönlendirmek istiyordur. Her kim ki sizi sevgi yoluna yönlendiriyor, bilin ki o sizi gerçekten seviyordur. Bu kadar basit, bu kadar nettir benim kafamda.

O yüzden artık kafanızdan da, yüreğinizden de, dilinizden de Allah korkusunu çıkartın, lütfen. Çocuğunuza, kendinize, etrafınıza Allah sevgisinden bahsedin, Allah sevgisini aşılayın eğer inançlı biriyseniz.

Korku denilen duygu endişe ile beslenir ve bu yüzden samimi değildir. Oysa sevginin beslendiği tek şey yine kendisidir ve bu yüzden de çok gerçektir. Seven insan ne kelle kesebilir, ne de kelle kesenlerin hurafelerine inanabilir.

Ulusal marşı "Korkma!" ile başlayan bir toplum için bu söylediklerim kolay hazmedilebilir değil, biliyorum.

Siz yine de korkmayın.

Sevin.

Allah rızası için. Kendiniz için.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page