top of page

ANKARA

Ankara'da, Ankara'nın göbeğinde, Genelkurmay'ın, Meclis'in dibinde, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin belki de en can alıcı noktalarından birinde, çalıntı bir aracı patlattılar. 28 canımız daha gitti.

Herkes bir şekilde öfkesini, kederini, isyanını, umutsuzluğunu paylaştı.

Ve bazıları, yine aynı teraneyi tekrarlayıp durdu; "bir kere de teröristleri protesto edin. Her saldırıda hükümeti suçluyorsunuz! Bir kere de şehitler için rahmet dileyin.."

Ve bu bazıları eşeğin bilmem neresine iyice su kaçırarak bu saldırılardan mutlu olduğumuzu, böylece hükümeti eleştirmek için bahanemiz olduğunu, halbuki devletin bu saldırılarda suçu olmadığını, bizim hedef saptırdığımızı falan yazmış...

İçinde küfür barındırmayan her fikre saygım sonsuz. Gerçekten bak... Hiç sorun olmaz. Herkes fikrini söylesin özgürce...

Lakin, benim dallama kardeşim, benim gavat biraderim, benim öküz arkadaşım, benim moron gardaşım, şimdi tane tane yazacağım... Üşenme, oku bir zahmet.

* Terör saldırısı her yerde olur, evet. En önemli özelliği de sürpriz saldırı olmasıdır. Hazırlıksız yakalar ve önlenmesi neredeyse imkansızdır. Bu doğru... Lakin; senin ülkende son 3 yılda neredeyse 500 kişi ölmüş terör saldırılarından ötürü! Daha çok yeni Ankara'nın başka bir göbeğinde bomba patlatmışlar, 100 küsur can gitmiş. Artık bunun sürprizi mi var, lan salak! Adamların bir mektup yazıp randevu vermediği kalmış saldırı yapmak için, senin istihbaratın, devletin uyuyor hala! Cizre'de, Sur' da savaş var. Aylardır süren bir savaş var. İlla 30 yıllık istihbaratçı olmaya, 40 yıllık asker olmaya gerek yok, böyle bir saldırı riskinin olabileceğini düşünmek için. Risk varsa ne yaparsın? Riskin arttığı dönemlerde tedbir alırsın! Ulan cumhurbaşkanını geçtim, kıçı kırık bir bakan bile bir yere gidecek diye kesmediğiniz yol yok, bu dönemde askeri servislerin geçeceği yolları kesmek çok mu zor? Onların geçeceği güzergahlarda tedbir almak çok mu zor?

* Devlet'i niye suçluyor muşum? Asıl suçlu teröristmiş... La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim! Yahu adam terörist! Adamın işi bu! Derdi bu! Amacı bu! Hedefi bu! Ne diyeceğim herife?? "Güzel kardeşim, niye patlatıyorsunuz bu arabaları, bombaları, insanları falan, ha? Ayıp değil mi? Günah değil mi? Yazık yahu.. Cız! Yapma bak!" Götüyle gülerler adama! Beni kim koruyacak terörizmden? Neden vergi veriyorum ben? Yasalar neden yapılıyor? Polis neden var? İstihbarat neden var? Askerler neden var? Ota boka gaz sallamayı biliyorlar, ağzını açıyorsun, daha o ağız kapanmadan içeri tıkmayı biliyorlar! Benim karım ölmüş, kocam ölmüş, kız kardeşim, babam, ağabeyim, annem, nişanlım, dedem ölmüş, kime soracağım hesabını?! Devlet'e soracağım elbette! Beni korumakla yükümlü olana soracağım! Beni korumak için onca polisi işe alan, onca askeri besleyen, onca istihbarat görevlisini istihdam eden adamlara soracağım! Neden görevinizi yapmıyorsunuz, neden insanların ölmesine izin veriyorsunuz, neden insanların elini kolunu sallayarak ülkeme girmesine izin veriyorsunuz, neden 3 sene boyunca açılıp saçılıp teröristle el ele geziyorsunuz, neden işinizi doğru düzgün yapmıyorsunuz be?!

* Hükümeti suçlayamazmışız! Valla öyle bir suçlarım ki, aklın hayalin durur da, üç kuruşluk aklını da kaybedersin, dingil... Bu ülkenin iç işleri bakanı "saldırının Türkiye'ye yapıldığını düşünüyorum" dedi. Yani öyle bir küfrederim ki, öyle şeyler söylerim ki........ Lan bu ne demek? Bıktım be! Her saldırıdan sonra göbekli, badem bıyıklı, takım elbiseli, boş bakan, boş konuşan, havayı boş yere tüketip israf eden tiplerin çıkıp da "kınıyoruz, lanetliyoruz, kimse bizi sınamasın, kimse bütünlüğümüzü bozamaz, uyarıyoruz" falan demesinden bıktım usandım lan! Saldırı Türkiye'ye yapılmış! Bak seeennn... Yani insan gurur duyuyor böyle insanlar tarafından yönetildiği için.. Düşünsene, bomba patlamış, yarım saat olmuş, olmamış, tak! anında çözdü olayı! Saldırı Türkiye'ye yapılmış! Bravo!

* Amerika'da gökdelenleri indirmişler aşağı, Fransa'da da terör oluyormuş falan... Yani sabırla okumaya çalışıyorum, anlamaya çalışıyorum insanları... Yahu gerçekten hala o uçakları El Kaide'nin Amerika'ya gönderdiğini düşünen var mı gerçekten?? Onun bir terör saldırısı olduğunu mu düşünüyorsunuz hala?? Fransa'da, İngiltere'de, Almanya'da... evet, dünyanın her yerinde terör saldırısı oluyor güzel kardeşim! Söylüyoruz işte, terör saldırısını önlemek güçtür. Hele bu ülkelerde daha da güçtür. Çünkü böyle bir rutinleri yok lan! Biz yıllardır terörle yaşıyoruz, biz PKK ile yatıyoruz, YPG ile kalkıyoruz, Hizbullah ile tekrar yatıyoruz! Nasıl bir istihbaratın var senin, nasıl bir güvenlik teşkilatın var ki, Genelkurmay'a 10 adım mesafede çalıntı arabayı patlatıyorlar! Ya adam mültecilerle birlikte sınırdan geçiyor, adamın kaydı tutuluyor, adam bir araba çalıyor, o arabaya sahte plaka takılıyor, o araba Ankara'ya geliyor, o arabanın içerisine bomba yerleştiriliyor, o araba Genelkurmay'ın etrafında fink atıyor, ışıklara geliyor, kendini patlatıyor. Sonra bu gerizekalılar "neden Devlet'i suçluyorsun, teröristin hiç mi suçu yok" diyor...

* Amerika'da gökdelenler aşağı inince Başkan istifa mı etmiş ki bizdekiler istifa etsin? miş... O dır dır konuştuğun Amerika'da 3 senede 500 kişi terör saldırısında ölsün, Beyaz Saray'ın burnunun dibinde askeri aracı havaya uçurup 28 kişiyi öldürsünler, görürsün o Başkan'ı... Görürsün o Genelkurmay Başkanı'nı.. Görürsün o FBI'ın, CIA'in başkanlarını... Gak guk edemezler... ekrana çıkıp da "lanetliyoruz, kınıyoruz, küstük bi daha da konuşmuyoruz" diyemezler akıllı kardeşim! Adamı osurturlar çünkü orada. Osuruğunu düğümlerler... Oradaki gazetelerin işi yalakalık değil çünkü, oradaki senato, oradaki vekil senin vekilin gibi göt yalamak için seçilmiyor o topraklarda. Yemin ederim adını doğru dürüst söyleyemez, iki kelimeyi bir araya doğru dürüst getiremezsin hayatının geri kalanında, o hale sokarlar adamı. Sen hala bıdı bıdı ediyorsun burada. Sadece bu vekilleri gördüğün için herkesi aynı zannediyorsun! El bilmem nesini görmeyen kendi bilmem nesini keser sapı zannedermiş.. Ağzımı bozacağım şimdi....

* Her gün sapır sapır ölüyoruz... 28 olursa yanıyoruz, 2-3 olunca kanalı zaplıyoruz... Asıl tehlike budur işte. Alıştık. Alıştırıldık. O yüzden Devlet'e "noluyo lan?!" dediğimizde "aaa, çok ayıp, otur bakiim yerine, söylenmez babaya öyle şeyler" tribinde tipler türüyor ortalıkta. Kısık ateşte pişiriyorlar hepimizi güzel güzel.. Sanıyoruz ki altımız kuru, keyfimiz yerinde. Halbuki millet kurmuş sofrayı, yemeğin önüne gelmesini bekliyor. Menüde de biz varız, net. Sen üzerine döküleni güneş yağı zannediyorsun ama, abiler zeytinyağında kavuruyorlar seni haberin yok. Bır bır konuşuyorsun ondan sonra da...

* En sevdiğim cümle de "sabrımızı taşırmasınlar".. Ne sabırmış a.k. Ne taşmaz, ne sonu gelmez, ne kadim bir sabırmış ki 10 ar 20 şer patlatıyorlar Allah'ın günü, hala "sabrımız sınanmasın" diyor utanmadan!

Son 5 yılda tam 15 katliam yaşadı bu ülke. 1 ile 500 ün eşit olduğunu hala anlamadığımız için, kültürümüz gereği sorumluluğu hep başkasına attığımız için ölmeye devam edeceğiz. Ecel ile ölmenin marifet olduğu ülkemde kuytuda s..iyorlar, ortada patlatıyorlar. Sabah Beykoz'daki villasından işe gitmek için çıkan adam evdekilerle helalleşip çıkar oldu, "gitmek var, dönmek yok belki" diye. Doğu'da olana ses etmediğin için, koynunda patlayandan da sen sorumlusun kardeşim.

Teröristin suçu sabittir. Amacı da bellidir.

Onu engelleyemeyenin de hakkı kötektir.

Nokta.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page