top of page

Teröre Hayır!

Canım kardeşim,

Dün "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü yapıldı, biliyorsun. 200 den fazla sivil toplum kuruluş organize etti bu yürüyüşü. Sosyal paylaşım sitelerinde çıkan fotoğrafları gördün mü? Takım elbiseli, koca göbekli, kafalarında hayatımda gördüğüm en kalitesiz ay yıldız şapkalarıyla ellerinde mikrofon, konuşmalar yapıyorlar, yürüyüşe katılıyorlar...

Boş işlerle, dostlar alışverişte görsün organizasyonlarla uğraşıp vakit kaybediyoruz.

Şimdi siz hepiniz toplandınız, yürüdünüz, teröre tepki gösterdiniz, bayrağa sahip çıktınız değil mi? Peki, son zamanlarda bu ülkede neler oldu, bilmek ister misiniz?

* Soma'da tam 301 madencimizi kaybettik. Her zamanki gibi ihmal, insan kusuru ve sorumsuzluk yüzünden. Hani neredeydi o 200 üzerinde stk? Vatana ancak terör üzerinden mi sahip çıkılır? Orada ölen ve bundan sonra ölecek olanlar bu yürüyüşü yapmaya, ülkede yeri yerinden oynatmaya, mevcut hükümeti gerekli tedbirleri almaya, gerekli düzenlemeleri yapmaya zorlamak için kafi değil miydi?

* Sana bazı rakamlar vereceğim şimdi; (kaynak: baskahaber.org) - Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda Türkiye son 10 yılda 20 basamak geriledi. Türkiye, kadın erkek eşitliğinde 142 ülke arasında Tunus(123) ve Bahreyn'in (124) ardından 125. sırada yer alıyor. Yani dünyada tam 124 ülkede kadınlar Türkiye'den daha fazla hakka sahip. (Kaynak: BBC) - Son 13 yılda tam 5406 kadın cinayete kurban gitmiş. - Türkiye'de yaşayan her 2 kadından 1 i fiziksel veya cinsel saldırıya uğruyor. - Okuma yazma bilmeyen her 5 kişiden 4 ü kadın. - Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan rapora bakıldığı zaman Türkiye'nin cinsiyet eşitliği kırıklarla dolu. Türkiye ekonomik aktiviteye katılım ve fırsat eşitliği bakımından 142 ülke arasında 132'inci sıradayken, işgücüne katılımda 128, eğitim fırsatları bakımından 105, satın alma gücü paritesi bakımından 126'ıncı sırada. Yani Türkiye kadınlarına Nijerya'dan bile daha düşük standartlarda imkanlar sunuyor.

Daha ne rakamlar veririm de, benim merak ettiğim şu; bu ülkede kadın kesmek, kadını bitirmek son derece sıradan bir hal almışken, bu stk lar ne yapıyor? Vatana kadın üzerinden sahip çıkılmaz mı? Bayrak mıdır sadece vatanı vatan yapan?

* Bu ülkede yetkileri Anayasa'da açıkça belirtilmiş olan Cumhurbaşkanı seçim gezisine çıktı. Açık açık, herkesin gözüne baka baka AKP için oy istedi. O 200 stk ne yapıyordu o sırada? Hak, hukuk, Anayasa çiğnenirken neredeydi o kravatlı patronlar, kanaat önderleri? Hukuk değil midir vatanı vatan yapan? O hukuk lazım olmaz mı herkese? Bugün yasalar çiğnenince ortalığı yıkmazsan, hele bunu yapan bu ülkenin cumhurbaşkanı olduğunda ona "dur" demezsen, yarın terör için yürüdüğünde kim inanır samimiyetine senin?

* Hepsini geçtim... Daha 1 ay önce Cumhurbaşkanı Türkiye'de sistem değişikliği olduğunu ve buna göre yeniden bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi! Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söylermiş. Hangi biriniz kalkıp da yumruğunuzu masaya vurdunuz?

Anayasa, Genel Esaslar, 2. Maddede Cumhuriyetin Nitelikleri başlığı altında şöyle yazar;

"Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir."

Bu toplumda huzur var mı? Milli dayanışma var mı? Ya adalet? İnsan haklarına çok mu saygılıyız? Demokratik ve laik bir ülke midir Türkiye Cumhuriyeti bugün?

Hepsinden önemlisi; bir hukuk devleti midir??

Bakın güzel kardeşim, bu çağda, öyle eline bayrak alıp laf ola yürümekle olmuyor artık bu işler. Bu yürüyüşte Türkiye'nin en zengin patronları, en büyük Oda ve Birlikler varken, gidip şapkanın bile en özensiz, en kalitesizini seçersen sen anca kendini, bir de dünyadan haberi olmayan garibanı kandırırsın.

Haydi bakalım, 20.Eylül'de Yenikapı'da miting düzenleniyor yine. Cumhurbaşkanı da orada olacak, Başbakan da. Teröre hayır kisvesi altında seçim propagandası yapılacak, sen de bal gibi biliyorsun! Cumhurbaşkanı çıkacak ve 400 milletvekili isteyecek yine..

Görelim bakalım ne kadar nasıl tepki koyuyorsun, nasıl birlik oluyorsun?

Bu anayasa olmazsa, hukuk olmazsa... Daha çok vatan evladı şehit olacak... Daha çok gariban ölecek. Daha çok kadın kesilecek.

Ne vatan kalacak savunmaya, ne bayrak kalacak dalgalanmaya...

Yürümeyi bırak...

Vatanına sahip çık.

Devamını oku: http://emre-dolcel.webnode.com.tr/blog/newscbm_33856/60/


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page