top of page

VATAN MI? O DA NE?


Sosyoloji uzmanı değilim. Psikolog da değilim.

Hiç haddim olmadan bazı tespitlerde bulunacağım yine de.

Şu anda Türkiye kupası finali oynanıyor. Tribünler 1 saat kadar önce şehit haberlerini alınca klasik "şehitler ölmez vatan bölünmez" tatavasını çığırdı. Şu anda da "Koyun şu ibnelereee" tezahüratı yapıyor. Peki bu bize neyi gösteriyor?

Rahatsızız biz. Milletçe rahatsız bir toplumuz.

Bak şimdi;

Bu tribünlerde küfrediyorsunuz ya... Hah, o ibne dediğiniz çocuklar milyon dolarlar kazanıyor. Zaten buna deliriyorsunuz da, itiraf edemiyorsunuz.

Gezi'den de bu yüzden neffret ediyorsunuz. Erdoğan'a da bu yüzden tapıyorsunuz.

Nasıl mı?

Anlatayım;

Gezi'de hepimizin kafasına gaz mermisi attılar. Gaz zehirliydi, daha da çok zehir koydular. Peki biz ne yaptık? Yerlere "bu gaz bir harika dostum" yazdık. Güldük yani. Ağzımızdan salyalar saçarak palalarla dalmadık kimseye. Karşımızdakilerin gözü döndü biz güldükçe. Onların gözü döndükçe biz daha da güldük. Çünkü kednilerine saldıran adama ne yapacaklarını biliyorlardı ama espiri yapan adama ne yapacaklarını bilemediler. Sen de bilmiyorsun. Aptalsın çünkü. Ülken umurunda değil. Tribünde tek yapabildiğin küfrederek kompleksini kusmak.

Spor yapmayı bilmiyorsun. Spor izlemeyi de bilmiyorsun. Rekabet desen, senin için bir fizik problemi. Bak mesela, İsviçe ile oynadığımız eleme maçnda ne yaptık? Hepimizin bayıldığı o Şifo Mehmet uçan tekme salladı isviçreli futbolculara. Alpay maçtan sonra İsviçreli futbolcuları kovalamak konusundaki kondisyonu maçta gösterseydi o golleri yemezdik zaten. Sen ne yaptın? Sen de delirdin tabii.

Umurunda değil bu ülkeye ne olacağı... Bu ülkenin nasıl göründüğü umurunda değil.

Bak mesela Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Uluslararası her türlü teamülü kenara bırakıp ona ayar veriyor, buna fırça kayıyor. Bayılıyorsun. Dış politikada bu dilin bize ne kaybettireceği umurunda değil. Bayılıyorsun bu fırçalara. Çünkü daha fazlası nasıl yapılır, daha iyisi nasıl yapılır bilmiyorsun. Umurunda da değil ki... O senden biri. Sizin içinizden biri. Hep ezildiniz ya, şimdi o sizin intikamınızı alıyor sana göre. Bu kadar sığ, bu kadar bencilsin.

Ucuz kahramanlık hikayeleri, güçsüzü ezme, mazlumun yanında olmak, kaba kuvvet ve kabalık doldurmuşsun cebine, sürekli yan mahalleye kavgaya gidiyorsun. Hayatın bundan ibaret.

Gezi'de bunların hiç biri yoktu.

Senin gibi düşünmeyene terörist demek en kolayı. Böylece onunla savaşmak için bahanen oluyor. Vatan haini demek en kolayı... İstediğin kadar küfredebiliyor, istediğin kadar saldırabiliyorsun. Fikir tartışmak yok, rekabet yok, spor yok...

Sanatın fantazi müzikten ibaret. Sporun holiganlıktan, edebiyatın kamyon yazılarından ve genel kültürün alman porno yıldızlarından ibaret.

Hayır hayır, asla aşağılamıyor, küçümsemiyorum seni. Sadece durum tespiti yapıyorum. Opera seven herkes dört dörtlük insan değil elbet. Lakin ortada bariz bir fark var ve sen onuun seviyesine çıkacağına, onu kendi seviyene çekmeye çalışıyorsun.

Tıpkı cumhurbaşkanının yaptığı gibi.

İnsanları kendi bataklığına çektiğin sürece onları yenmen daha kolay. O güne kadar çamura girmemiş birini, bataklıkta ne hale sokacağını iyi biliyorsun.

13 şehit var bugün yine.

Ortada "Türkiye" kupası finali oynanıyor.

Koyun şu ibnelereee diye bağırıyorsun.

Bir de bu yazıyı okuyup bana "ibne" diyorsun, değil mi? Haydi itiraf et.

Bu tavrın bir harika dostum...


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page